10 gratis oplevelser i København 1.del

I løbet af det sidste års tid er antallet af blog-indlæg her på siden, steget stille og roligt.

Så I anledning af at foråret nærmer sig, vil jeg lave en lille oversigt  – som du kan bruge til inspiration når du vil opsøge de gode oplevelser i dejlige København.

Mit ærinde med denne blog er at udbrede glæde ved at implementere gå-ture som en naturlig del af hverdagen. Grunden til at jeg syntes det er så vigtigt at jeg har lyst til at skrive om det hver uge – er at min oplevelse er at det simpelthen giver mig en rigere hverdag.

Udover at gå-turene giver motion, ro til hjernen og frisk luft – så følger der ofte små overraskende oplevelser med.  De steder jeg skriver om her på bloggen er steder som jeg syntes er værd at besøge. Så med denne liste over 10 steder i København – håber jeg du har gode oplevelser i vemte.

I dag får du de 3 første steder på listen og anden del følger i næste uge (pssst: ønsker du en påmindelse – så tilmeld dig nyhedbrevet her.)

1: Banegaarden er en del af det meget spændende område omkring Otto Bussesvej, som er ved at skyde op i disse år. Et af de få steder i der er tilbage i København som stadig har noget rå charme over sig. Indledningen på områdets hjemmeside, sætter rammen for dette særlige sted ganske tæt på Dybbelsbro station: “BaneGaarden strækker sig over 15.000 kvm vild natur. Gårdpladsen ligger i hjertet af de ni trælader og i hver ende ligger de to grønne vildhaver med bier, høns og vilde brombærkrat.”

Bonus info: I foråret 2021  besøgte ‘Bonderøven’ Frank Erichsen området sammen med VesterbroLIV. Han har følgende kommentar til naturen: “det her område, det gør Vesterbro særligt interessant. Alle steder kan man tage initiativ til at skabe øget biodiversitet.” Klik her hvis du vil læse artiklen.

2: Østerbro er en stor bydel med mange variationer. Her er mange huse der er bevaringsværdige og godt vedligeholdt, så der er meget godt at se på for arkitektur intresseret. Tre områder som egner sig godt til at slentre rundt i og se på huse er:

  • Rosengade og gaderne omkring (lige ved siden af Kongens Have)
  • Nyboder
  • Området omkring Grønningen og Store Kongensgade

Bonus info: Vil du opleve helt moderne arkitektur er Konditaget-Lüders et besøg værd. Der er offentlig adgang fra kl. 07-22. Lige meget om du vil side på en af bænkene og nyde udsigten, eller du er mere til styrketræning og trampolin, er det en oplevelse at se det meget innovative bud på et moderne byrum.

3: Skolehaverne i Lersøparken kan give en oplevelse af at komme til en helt anden verden. Bare nogle få hundrede meter fra Bispebjergstation og den meget befærdede Tagensvej, ligger denne have bag meter høje hække. Det er næsten magisk at gå rundt blandt frugttræer, høns og blomster i dette fantastiske åndehul. I sommersæsonen er det lågen ofte åben for besøgende som vi se dette enestående sted.

Bonus info: Denne skolehave har ligget her i over 100 år, og har over 25.000 besøgende om året.

Husk at klikke ind på bloggen næste torsdag hvor du kan læse videre om gratis oplevelser i København.