10 gratis oplevelser i København 2. del

I denne uge vil du kunne læse om 7 gratis oplevelser du kan få i København. I første del  kunne du blandt andet læse om slentreture på Østerbro, Konditaget i Nordhavn og den (næsten) magiske skolehave i Nord Vest.

I denne artikel kan du læse om parker  hvor du kan se kunst, få trænet overarmene eller tage en pause i grønne omgivelser, lige midt i byen.

Lad os gå i gang:

4: Bispebjerg kirkegård kan altid lægge stier til en god gå-tur. Jeg vil anbefale at du vælger at gå langs kanten af området, i stedet for blot at gå ned i gennem allén. Der er nemlig mange små fine afdelinger at gå på opdagelse i. Du kan finde smukke planter, vandbassiner og smukke alléer.

Bonus info: Det gamle kapel og krematorie blev for nogle år siden renoveret og er i dag et meget aktivt danse kulturhus. Følg med på facebook-siden for at se de mange spændende aktiviteter.

5: Enghaveparken tog næste pusten fra mig da jeg besøgte den første gang.  I 2019 genåbnede parken efter at være blevet byfornyet med et særligt fokus på klimatilpasning. De løsninger som landskabsarkitekterne fra “Tredje natur” har brugt er multifunktionelle, så at det både har en praktisk funktion i forhold til at håndtere store vandmængder ved skybrud, og at de samtidige er en æstetisk oplevelse eller har en rekreativ funktion. Dette eksempel er hentet fra en artikel på Dansk Arkitektur Centeres hjemmeside: “Flisebelægninger skaber et netværk af vandløb, der krydser parken med et tre meter dybt bassin. På tørre dage kan det bruges til rullehockey, fodbold og kulturelle arrangementer, og på våde dage kan børn hoppe i vandpytter.”

Bonus info: Den smukke gamle musiktribune  er tegnet af Arne Jacobsen og er sammen med de andre elementer han har tegnet til parken hans første arbejder. 

6: Den grå kødby ligner noget der burde ligge langt ude på landet, og de gamle fredede huse er faktisk gamle arbejdesbygninger. Den største bygning er Øksenhallen- kender du måske – som et et aktivt sted for messer og konferencer (i hvert fald før Corona). Da den åbnede i 1901 var der også meget aktivitet men det var 1600 kvæg som fyldte hallen på det tidspunkt. 

Jeg syntes at det særlige ved at gå her – er at der er så stor kontrast mellem den  næsten landby-stemning man oplever i den grå kødby, og det hektiske byliv der er på Istegade nogle få hundrede meter derfra.

7: Smedetoftensplads i Nord Vest er er helt ny-renoveret og blev indviet i december måned 2020. Den ligger foran et ungdomskulturhus og selve pladsen er indrettet så den henvender sig til de unge i kvarteret. Henrik Dannemand fra Berlingske-tidende kaldte det et ”Udendørs teenage værelse”. En betegnelse jeg synes rammer plet.

Det er en plads der både lægger op til, at man kan være aktiv og hænge ud. Det mest markante er den store lys-ring der hænger over pladsen og som bliver tændt ved solnedgang. Den skifter langsomt farve, så den passer til skumringens farver! Godt tænkt!

8: Amaliehaven syntes jeg er en lidt overset perle. Det er én af Københavns yngste parker, med sine knap 40 år. Den har fine små rum hvor man kan trække sig lidt tilbage på en bænk. Den er fungere lidt som et grønt pusterum midt på havnekajen og bliver ofte brugt dem der arbejder i nærheden, til at spise frokost i. Det er et oplagt sted at holde pause hvis du er på tur i indre by.

9: Lystbådehavnen bag ved Svanemølleværket emmer af stemning og du får gået en del kilometer uden egentlig at rykke dig ud af stedet. De lange moler hænger naturligt nok ikke sammen, men området er tæt af stemning og charme og er alle skridtene værd – selv om du går frem og tilbage. Et oplagt tur til en forårsdag hvor solen kan nydes på en af de opsatte bænke på molerne.

10:  Utterslev mose er en  perle i Nord-Vest. Det føles som ”rigtig natur” og der er skønt at gå uanset årstid og vejr, fordi en del af turen foregår, i læ af træer. Området strækker sig fra Nordvest og til Husum og undervejs kan du klappe får (sommersæson) træne på de udendørs gym, eller holde pause ved en af lejepladserne. 

Rigtig glædelig forår – og god tur ud i skønne København