3 steder du måske ikke har set i Nord Vest

Nord Vest kvarteret i København, er et område med stor diversitet. Det rummer både den naturskønne Utterslev mose, villakvarterer og gamle industriområder, som er under forandring. I dette indlæg vil jeg sætte fokus på tre steder i Nord Vest, som du måske ikke kender, men som jeg bestemt synes er et besøg værd.

1: Smedetoftens plads

Pladsen er helt ny-renoveret og blev indviet i december måned 2020. Den ligger foran et ungdomskulturhus og selve pladsen er indrettet så den henvender sig til de unge i kvarteret. Henrik Dannemand fra Berlingske-tidende kaldte det et ”Udendørs teenage værelse”. En betegnelse jeg synes rammer plet.

Det er en plads der både lægger op til, at man kan være aktiv og hænge ud. Det mest markante er den store lysring der hænger over pladsen og som bliver tændt ved solnedgang. Den skifter langsomt farve, så den passer til skumringens farver! Godt tænkt!

2: Skolehaverne i Lersøparken

Når du går ned gennem Lersøparken og har Bispebjerg hospital bag dig, ligger der en gemt perle inde bag hækken til højre i parken. Det er en af de ældste skolehaver i Danmark og den er vældig charmerende. Det er et skønt sted at gå på havevandring, på en tur gennem byen. Jeg kan varmt anbefale dig at se de ’skjulte haver’ bag de højre hække. Du kan smugkigge ved at se denne rigtig fine video om haverne. Link til kort (Google Maps)

3: Fårefolden

Ved siden af Utterslev mose, på det stykke der vender ud mod Mosesvinget og Rådvadsvej, er der en stor fårefold. Det er muligt at gå derind og klappe de krøllede dyr. Hvis du er på tur med mindre børn, bør det være et hit.  Lige ud for foldens ene hjørne, er der en bro ud i mosen: et meget fint sted at holde pause, hvis man er på tur rundt om den østligste af de tre moser.

Jeg håber du er blevet inspireret til at gå på oplevelse i Nord Vest. På Facebook kan du dele billeder og kommentarer fra din tur som inspiration til andre.

 

God tur