Wild Syd Vest

Da jeg startede med at gå tur på gaderne i København – dengang som gæst i byen – var der mange områder der var rå og upoleret. Nu 25 år senere har byfornyelse på godt og ondt, gjordt by-delene pænere og måske også lidt mere ens.

Men de findes heldigvis endnu – områderne der har lidt kant og upolerethed over sig. Et af dem er det gamle DSB areal omkring Otto Busses vej i SV kvarteret. 

Når du besøger dette sted skal du ikke følge en fast rute. Det er det perfektested at gå på opdagelse. Se hvor du kommer hen, følg de smutveje du ser, og undersøg hvad der er bag den bygning eller for enden af dén sti.

Disse tre steder fandt jeg særligt spændende – håber du kan blive inspireret til at besøge en rigtig interessant del af København, som lige nu er under forandring.

1: Lokomotivværkstedet er en tidligere DSB bygning som i dag fugere som eventlokaler. Det er desværre ikke muligt at gå ind i lokalerne, men det er også et storslået syn udefra. Er du som jeg fan af arkitektur fra starten af 1900 tallet er det bestemt et besøg værd.

2: Banegaarden er et område på 15.000 km2 med vild natur. Det i sig selv skaber en særlig stemning, fordi det er overraskende at finde, ganske tæt på Dybbølsbro station. Men det som jeg syntes er helt fantastisk ved dette sted, er  det miljø der er blevet skabt omkring de 9 lader. Her er der bla. cafe, gårdbutik og en scene, som er tilsammen skaber et helt unikt sted, hvor man bare har lyst til at sætte sig ned – og bare suge stemningen til sig.

3: Village Vesterbro er et helt nyt og anderledes kollegie-byggeri bestående af små værelser med køkken. Det ligner nærmest små kasser der er stablet oven på hinanden. Der er bygget i træ, og jeg syntes at dette sted er med til at skabe en sammenhæng i området. Det ligger tæt ved de gamle lader på Banegaarden, som er ved at blive restaureret og på den måde skabes der et smukt samspil mellem nyt og gammelt.

Jeg kan varmt anbefale dig at gå på opdagelse her i denne (næsten) vilde urbane natur og bydel.