Husk at fejre alle dine sejre

Om nogle ganske få dage starter vinterferien. Det er på en måde den første milepæl i et nyt år. Nytår ligger allerede et stykke væk i tankerne og hverdagen har indfundet sig. Men hvordan var det nu liiiige med de der nytårsfortsætter??

Måske har du det som mig: jeg elsker at sætte mål! Den får hele armen ikke kun til nytår, men med jævne mellemrum året igennem. Jeg sætter mål for motion, økonomi, madlavning, hvordan de huslige gøremål kan optimeres og så videre… Og det virker at sætte målene! De hjælper mig til at komme tættere på den hverdag jeg ønsker mig, og det gør mig glad når jeg får en ny vane ind i min hverdag – eller får ændret noget jeg synes er uhensigtsmæssigt.

Men nogle gange kan der godt være et lidt stort spænd imellem hvad der virker som en rigtig god ide når jeg sidder i min sofa i slutningen af en juleferie, og den virkelighed der indfinder sig i en travl uge i slutningen af januar. Det er måske ikke lykkes at få gået den lange tur 3 gange om ugen, få lavet aftensmad fra bunden hver dag (med ekstra mange grøntsager) eller at følge den detaljerede rengøringsplan. Ikke hver uge i hvertfald. Det kan være lidt fristende bare at skubbe mine mål ind under det indre gulvtæppe og glemme at de har været der. For det lykkes jo alligevel ikke.

Men noget er der jo sket. Det gælder bare om at få øje på det. Der var måske to skønne, søndagsgåture med min mand i januar. Og rengøringsplanen blev da fulgt den lørdag, da solen skinnede ind og afslørede at der var plads til forbedring.  Det kan være svært at se de små sejre hvis man ikke registrer dem. At “tracke” sine nye vaner er lidt som at lave et budget – bare for mål i stedet for penge.

Så hvis du ikke allerede “tracker” har du nu muligheden for at prøve det af. Det er ganske lavpraktisk: Kryds af når du har udført den handling du gerne vil indføre som en ny vane.

Dermed er vi fremme ved mit mål med at skrive dette indlæg: Husk at roser dig selv for alle de de gange hvor du lykkes.

Du kan downloade og printe en gratis habit tracker her.

Categories: Reflektion Tags: Tags: