Gå efter kunsten

Har du tænkt over hvad der giver dig gode oplevelser på dine gåture?

Jeg syntes det er motiverende at kombinere nogle af mine gåture med et formål. F.eks. at se på kunst. Det giver mig glæde og gode minder.

Dette indlæg skal handle om at gå efter kunsten. Hvis du bor i København som jeg, er du ualmindelig heldig fordi det vrimler med fantastiske muligheder for at se både klassisk og moderne kunst. I det følgende får du tre tips til, hvor dine skridt kan sættes sammen med nogle gode kunstoplevelser:

Sophienholm ved Lyngby har en rigtig fin og stor park. Her er der rig mulighed for at se skulpturer i mange afskygninger. Det er overvejende moderne kunst og der er mange danske kunstnere repræsenteret som: Ib Spange Olesen, Hanne Warming og Ingvar Cornhammer. Sidst nævnte har lavet en af mine favoritter: “Bænk”

Bænk (2003) Ingvar Cornhammer

Ordrupgaard er et meget interessant kunst museum som er har en mindre park, hvor der er gratis adgang.  Parken er et besøg værd i sig selv. Her er der samtidskunst repræsenteret fra nogle af tidens højt profillerede kunstnere. Det er et rigtig godt bud på en destination for en udflugt under denne nedlukning nr. jeg-ved -kke-hvad  som vi er ved at gå ind i nu. Selv om nogle af værkerne er lukket i vinter perioden, syntes jeg stadig det er en tur værd. Og så kan gåturen udvides med en tur rundt i skovområdet omkring museet.

Det sidste sidste tip er de store kirkegårde. Bispebjerg, Solbjerg og Vestregård  bare for at nævne nogle, byder alle på skulpturer fra forskellige perioder. Hvis du vil gå mere målrettet efter at finde dem, kan du se beskrivelser på Københavns kommunes hjemmeside. Du kan finde det ved at google den kirkegård du vil besøge.

På Bispebjerg kirkegård er der både klassiske statuer og mere abstrakte skulpturere. Selv holder jeg meget af “Stemningen” af Preben Boye, som i sin udforming invitere børn og nysgerrige voksne ombord.

“Stemning” Preben Boye

Jeg håber du har fået inspiration til at opsøge kunsten, selv om den ikke lige nu er tilgængelig på museerne. Rigtig god tur!