Om at gå ved siden af bussen

Mange af os har en meget fastgroet effektivitetstankegang. Det vigtigste er at komme hurtigt frem. At komme mest effektivt fra A til B. Men nogle gange ligger der ikke en bevist tanke bag hvorfor vi gør som vi gør. Tør du udfordre dine egne vaner?

Hvorfor gør vi egentlig som vi gør? Det kan være meget sundt en gang i mellem at analysere éns egne mønstre og overveje om det er sådan man ønsker det skal være. I dag vil jeg sætte fokus på transport. Det kan godt være det hurtigste er at tage bussen eller bilen – men er det nødvendigt og er det dét du har lyst til?

Der er tider i livet hvor det er vigtigt at der ikke er spildtid. Har du f.eks. små børn og fuldtidsarbejde, så har det betydning at komme så hurtigt fra arbejdet til børnehaven, fordi jeres tid sammen er vigtig. Men så går årene, og nogle gange bliver vi ved med at gøre som vi altid har gjort. Nu har du måske et ikke så lille barn mere der går i gymnasiet. Er det stadigvæk lige så vigtigt at komme hurtigt hjem? Eller at få klaret lørdagsærinderne så effektivt som muligt? Hvad er det tiden går fra, hvis jeg kommer en time senere hjem? Måske er det bare sofatid?

Jeg er et evaluerende menneske. Så på et tidspunkt var disse tanker også oppe at vende hos mig. Jeg havde i mange år ikke kunne gå så meget. Men nu var det heldigvis sort datid. Jeg brugte bare stadigvæk de gamle vaner. Tog metroen og derefter bussen når jeg havde være ude. Hele vejen hjem til døren. En dag gik det op for mig at det var ikke nødvendigt mere. Jeg kunne vælge at gå.

Det var en enorm friheds følelse at have dette valg. Jeg lærte at spørge mig selv hvad jeg havde lyst til – inden jeg steg på bussen. Ofte var det at gå de sidste par km hjem. Eller bare stå af et par stop før. Nogle gange gik jeg også ind til byen – og når jeg så havde hænderne fulde af poser, var det fint at tage bussen hjem.

Så hermed en opfordring til dig: Prøv at tænke på din hverdag. Er der nogle vaner du kan ændre på, for at få lidt flere skridt ind i din dagligdag?

Måske det bare er, at stå af et par stop før og gå det sidste stykke hjem, ved siden af bussen.