Gå efter arkitekturen

For et halvt års tid siden skrev jeg indlæg, der handlede om at gå med et formål. I sidste uge tog jeg at i emnet igen ved et indlæg om at “Gå efter kunsten”.

Det er nemlig et hjertebarn for mig: At det er muligt at opsøge glæden og de små oplevelser i sin hverdag.

Hele formålet med denne blog er at inspirere til dette. Min egen erfaring er at min livskvalitet forøges ved de oplevelser jeg får når jeg går nye steder, og oplever nye ting. Derfor kan det være en rigtig god ide at kombinere de interesser du har med dine gåture. Jeg vil i de næste uge tage udgangspunkt i listen fra indlægget “Udryd de kedelige gå-ture”

og komme med konkret forslag til hvor du kan opleve:

  • Skulpturer
  • Klassisk arkitektur
  • Urban natur
  • Bydele
  • Kunst i byrummet
  • Moderne arkitektur

I sidste uge handlede det om kunst – og i denne uge vil jeg skrive om gode gå steder hvor der er “Moderne arkitektur”. I dag kommer vi lidt omkring i dette indlæg – både i landet og i vandet:

 

I Hellerup ligger Sct. Lukas Stiftelsen mellem Tuborgvej og Bernstoffvej. Der er mange fine ældre bygning og i mellem dem er der en meget smuk gangbro som forbinder plejehjemmet og kirken. Ud over dette fine syn, syntes jeg det er en stor oplevelse at opleve den ro der er i det fine parkområde, der ligger midt i et travlt byområde.

 

Village Vesterbro er et helt nyt og anderledes kollegie-byggeri bestående af små værelser med køkken. Det ligger i et rigtig spændende område bag ved Dybbølsbro station, som er ved at udvikle sig i en meget interessant retning.  Jeg har før skrevet et indlæg om området tidligere som du kan læse her. 

Kollegieboligerne er bygget så de er miljøvenlige og i et område hvor den vilde natur bliver prioriteret. Efter min mening et rigtig spændende bud på hvordan der kan laves SU venlige  boliger i dyre København.

Nu skal vi fra København og til den anden side af landet… og ud i vandet.

 

I Vejle ligger en meget smukke bygning; Fjordenhus, som er hovedsæde for Kirk Kapital A/S. Det er Olafur Eliassons og hans team, der står bag det meget gennem- og ny-tænkte byggeri. Hvis du har mulighed for at deltage i en rundvisning i huset, vil jeg varmt anbefale dig at få denne oplevelse. Der er mange spændende historier i dette meget nye byggeri, som blev indviet i Juni måned 2018. 

 

Mens jeg har arbejdet på dette indlæg har smitte-tallene slået deres egen triste rekord dag for dag. Og vi står lige foran en jul, hvor det for nogle kommer til  at vi ikke har mulighed for at være sammen  med deres familie. Det er let at komme til at føle sig lidt ensom i denne pandemi som besværliggør vores sociale liv. Derfor vil jeg opfordre dig til at gå en tur med én du holder af i løbet af juledagene. Vi har brug for at dele små hverdagsoplevelser med hinanden. 

Hvis du har lyst kan du bruge denne gå-turs invitation.

 

Jeg ønsker dig og din famile en rigtig glædelig jul.