Den gode hverdag

Udover de lange lyse aftner og lidt mere varme, bringer sommeren en anden god ting med sig – for de fleste af os: Mere tid. Fritidsaktiviteter holder pause og sommerferien giver mulighed for at komme ud af de vante rutiner.

For mig betyder det at der sættes gang tankerne omkring hvordan hverdag er sat sammen, og om der er noget der kan gøres bedre – når hverdagen igen sætter ind?

Måske du også kender til denne evaluering? Det er jo gerne omkring nytår der laves fortsætter og sættes mål for det næste år. Men jeg tror ikke at jeg er ene om at have de samme overvejelser i sommerferien. Når en lang sommerferie er slut, banker hverdagen igen på døren. Og det skulle gerne være en god hverdag.

Hvad drømmen om den gode hverdag består af – er forskellig fra person til person. Men det kunne være noget i retning af…

  • At kunne have bedre tid til at komme ud af døren om morgen
  • At have tiden til at lave aftensmåltidet fra bunden af
  • At få indrettet privatøkonomien med mere luft i og færre bekymringer.
  • At have tid og resurser til at dyrke en hobby, byggeprojekt en side-beskæftigelse eller noget helt femte.

Lige meget hvilke tanker der dukker op, så er der kun én ting at gøre:

FRYS – Men inden du gør det så grib et stykke papir og en kuglepen.

Skriv nu ned – helt uredigeret – hvad dit ønske er. Gør det straks inden tankerne om at ”det har jeg ikke tid til” eller ”det har jeg ikke råd til ødelægger det.

Bagefter planter du dit lille “drømmefrø” ved at lade papiret ligge og rode nogle dage, så det fanger din opmærksomhed en gang imellem. Måske det ændrer sig nogle gange undervejs. Måske du finder frem til at det alligevel ikke er så vigtigt for dig. Eller måske det lille ønske slår rod og din drøm begynder at spirer.

Når de tanker der, prøver at bilde dig ind at det ikke nytter noget dukker op – så skub dem væk. Det kan du f.eks. gøre ved at forestille dig hvad det vil betyde for din hverdag, hvis du får implementeret din nye vane.

Det er nemlig store ting der er på spil: Din livskvalitet.

Fra ønske til mål

Hvis dit lille drømmefrø begynder at sætte rødder – vil jeg ønske dig et stort TILLYKKE.

Når du forfølgere et mål – stort eller lille – tager du nemlig styringen i dit eget liv. Du vælger det modsatte af ”hamsterhjulet”, nemlig en hverdag hvor du, skridt for skridt nærmer dig, nærmer dig det liv du drømmer om.

Gør dig selv den tjeneste at formulere dit mål så det er:

Konkret og Tidsbestemt

Det gør det nemmere at se undervejs at du nærmer kommer tættere på.

Hvis det er et meget stort mål som det vil tage lang tid at opnå, så sæt nogle delmål undervejs, så du kan fejre hver gang du passere ét af dem, og er et skridt nærmere dit egentlige mål.

For mange kan det være en stor hjælp at skrive ned hvad du ønsker at arbejde hen imod.

På torsdag vil du kunne læse om et rigtig godt redskab til at holde fast – så du når det mål du har sat dig.

Categories: Reflektion Tags: Tags: