Episode 2 af det “Grønne strøg”

Da jeg i 2022 skrev indlægget om “Det grønne strøg” troede jeg at det var et afsluttet kapitel. Jeg var ret begejstret for ideen,  men også lidt forundret over at så få kendte dette fine åndehul mit i byen (det er jeg stadigvæk). 

Siden har jeg haft lejlighed til at fordyb mig mere i planerne for  stien der går parallelt med Kalvebodbrygge. Det viser sig at

 

at historien slet ikke er skrevet færdig, og faktisk er der et stort hul lige i midten af fortællingen – det kommer jeg til senere.

 

 

Byggeriet af “det grønne strøg” blev påbegyndt  omkring 2007, og det er tænkt som et bilfrit alternativ til gående, i stedet for den meget trafikerede Kalvebod brygge. Så vidt jeg kan forstå, er planen at når stien er færdig skal den strække sig fra SEB ved Bernstorffsgade og ned til Trafiktårn Øst på Carsten Niebuhrs Gade. Den ca. 1 km. lange sti, er meget varieret i sit udtryk så der er meget at se på, både i forhold til de forskellig anlæg, og den arkitektur der omgiver dbyrummet.

Første del var taget på rigsarkivet som blev indviet i 2011og siden er stien langsom blevet længere og længere. I 2023 kom anlægget meget tættere på færdiggørelse, ved at taget på Ikea og området mellem Kaktustårnene blev færdiggjort, og forbundet med det store domicil der ligger ganske tæt på Trafiktårnet. Så nu er det næsten muligt at gå på den grønne sti fra SEB bank og helt hen til domicilet der rummer over 2000 statslige medarbejdere fra forskellige styrelser.

 

 

For der er lige det “men” at Ikeas taghave ikke er forbundet med anlægget på  Cabinn.

I de oprindelige planer var det meningen at Ikea skulle skabe forbindelse, men undervejs blev projektet nedskaleret drastisk, og en af konsekvenserne er dette 80 meter stort hul. Så ind til videre må man en tur ned af vindeltrappen og forbi den kommende fjernbusterminal, forbi byggepladsen og op igen ved Cabinn… og så kan du fortsætte gå-turen uden at skulle bekymre dig om biltrafikken.

Det ser dog ud til at der er planer på vej som vil betyde at hulle bliver lukket i fremtiden. Så den sidste episode af historien om “den grønne sti” er vist ikke udkommet endnu….

 

 

 

Det kan du opleve på din vej:

  • ”City dune” ved SEB med inspirationen fra sandklitterne i Nordjylland og den nordiske natur.
  • MONSTRUMS smukke legeplads ved Tivoli hotel med de gule løgtårne.
  • Udsigten fra Ikeataget
  • Rutschebanerne ved kaktustårnene