Bastrup sø

Det tager kun en kort køretur ud af København, for at kunne gå i skøn natur og RO. I dag går turen Bastrup sø ligger i Allerød kommune, tæt på Uggeløse og Lynge.

På et lille højdedrag tæt ved søen ligger Bastrup tårnet. Det vender vi tilbage til om lidt – men lige nu nævner jeg det fordi der ved siden af er en fin parkerings plads, så det er et fint udgangs punkt for en udflugt ud i det fri.

Det er muligt at gå hele vejen uden om Bastrup sø. Turen er på 6,5 km og ca. halvdelen af turen går man tæt ved søen, resten af vejen går stien igennem skov og på vej.

Bastrup sø er en rigtig god destination for en familie dag i det fri. Der er mulighed for nogle gode gå turen på “Bastrup sø Sti” og selv om du vælger ikke at gå rundt om søen, men bare frem og tilbage, er der massere af variationer i naturen der ikke gør turen kedelig. Det vil være oplagt at pakke bilen med udendørs spil og fiskenet hvis der skal mindre børn med på udflugten. Lidt større (historie) intresserede børn og de voksne vil nok finde Bastrup tårnet interessant, der med sine dengang 6 meter tykke mure, er det stærkeste befæstede tårn som vi kender til fra middelalderen. På den klassiske – og meget analog – informationstavle fra Miljøministeriet stod også oplyst at den sjælne plante “Murrude” vokser i sprækkerne på ruinen.

Den oplysning fik mig i gang med en digital skatte jagt. For det ville da være sjovt at havde set denne sjælne plante. Så udstyret med Google Lens, gik jeg på jagt efter små grønne planter på den gamle ruin. Og det lykkes faktisk at finde et fint eksemplar af “Murrude”.

Det jeg særligt nyder ved at gå i dette område, er følelsen af at “være på landet” selv om jeg kun er 20 minutters kørsel fra København NV. Den fine “Bastrup sø sti” snor sig gennem marker, søudsigt og hestefolde og giver massere af muligheder for at få nogle kilometer i benene og massere af ro i sjælen.

 

God tur!

Categories: Åbne vidder, Gå ved vandet Tags: Tags: