Når kirsebæralléen er afblomstret

Den smukke allé med Japanske kirsebærtræer bliver hvert forår besøgt at tusindvis af mennesker i den korte tid hvor de blomstre. Det er også et meget betagende syn. Men nu er alléen afblomstret for i år – alligevel er der god grund til at besøge Bispebjerg kirkegård og området omkring den. Der er  gode oplevelser at finde her i Nord Vest:

Bispebjerg kirkegård er i sig selv et spændende område, så jeg vil varmt anbefale dig at gå en tur hvor du udforsker nogle af de mange små stier og kroge som det over 400.000 m2 store område gemmer på.

Der er 9 indgange (så hvis du skal mødes med nogen – så husk at aftale hvor) De to hoved-indgange i hver sin ende af det store areal vender henholdsvis ud mod Frederiksborgvej og Støvnæs allé.  Her er et par tip til hvad du kan opleve når du går udenfor kirkegårdens område:

Tæt på udgangen v. Frederiksborgvej:

1: Grundtvigs kirke er et imponerende bygningsværk af 6 millioner gule mursten. Peder Vilhelm Jensen Klint var en af hovedarkitekterne. For øvrigt samme mand som designede den lampeskærm som blev udgangspunktet for virksomheden Le Klint. Den enkelthed og minimalisme som er kendetegne for lampeskærmene, går igen i Grundtvigskirkens arkitektur. Der er ikke brugt anden udsmykning end de gule sten, som til gengæld er brugt med stor kreativitet. En fantastisk bygning som man kan besøge igen og igen.

Grundtvigs kirke – På Bjerget 14 B – åbent fra 9-16 tirsdag til lørdag og 12-16 om søndagen

2: Når solen skinner er der næsten sydeuropæisk stemning på Bispebjerg torv. Der er ofte aktivitet omkring petanque banen, og det er fristende at slå sig ned og nyde udendørsserveringen fra Cafe Bjerget

Bispebjerg torv 8

3: På den anden side af vejen ligger Dansekapellet. I skrivende stund (slutningen af april 2022) , er der ekstra meget grund til at følge med i hvad er sker i det aktivet dansekulturhus. Der er nemlig kommet en ny udendørs scene hvor der løbende vil blive afholdt workshops og forestillinger. Følg med på:  https://kulturn.kk.dk/dansekapellet for at se hvad der røre sig.

Bispebjerg torv 1

Tæt på udgangen v. Støvnæs allé:

1: For et par år siden blev Smedetofteplads renoveret og det har efterladt et område med en helt særlig stemning. Her er plads til leg og til bare at slå sig ned og nyde den kæmpe lysglorie som nærmest svæver over pladsen.

2: Trænger du til en kop kaffe i fine retro omgivelser er Storm B et godt bud. Den hyggeligt indrettede cafe giver mulighed for at genfinde roen og side lidt i egne tanker. Hvis solen titter frem, er det også muligt at side ude og nyde sin kaffe.

Storm B – Degnestavnen 1, 2400 København

3: Biblioteket på Rentemestervej har nu 11 år bag sig som kulturhus og bibliotek. Bygningen har fået en lang række priser for sin arkitektur, og er du interesseret i moderne byggeri er det et besøg værd. Det er et rigtig godt sted at holde pause, når du nu har gået rundt i Nord Vest. På alle sale finder du møbler hvor du kan hvile benene og i stedet sætte hjernen igang med en god bog.

Dette er blot et lille udsnit af de oplevelser som Nord Vest byder på. Jeg håber du har fået lyst til at gå på opdagelse i denne spændende og meget varieret by-del. Rigtig god tur.