Klassiske æblesorter på rad og række

Hvis du er på jagt efter den helt rigtige æbletræs-sort til din have, er dette stedet for dig! Og det er ikke kun hvilke æbler du skal høste i fremtiden du kan finde inspiration til – men også vin, abrikoser, ferskner og pærer.

I Bernsdorff slotspark findes der et levende arkiv af træer. De er inddelt i kategorier så du nemt vil kunne finde det du søger efter:

  • Klassiske frugt træer fra Fyn og Jylland
  • Klassiske frugt træer fra Sjælland
  • Træer hvis frugt egner sig særligt godt til most og cider

Men der er mere at komme efter:

Op af de smukke gamle drivhuse er der lange espaliere med vinplanter, abrikos- og ferskentræer. Som i resten af haven er der også her opsat grundige optegnelser af hvilke sorter der står hvor.

Parken er ualmindeligt velholdt, så selv en februar dag uden så meget frodighed – er det en oplevelse at gå i det fine område.

I midten af af området ligger en lille sø. Langs den ene kant er der et stort rododendron bed som må være et overvældende syn i sæsonen.

Oprindeligt har gartneriområdet være spisekammer for slottet. Denne ide bliver på fineste vis ført videre i projektet ”Haver til maver” hvor kommunens børn hvert år har deres gang i haven som også fungerer som skolehave. Alt hvad der fremdrives her kan spises, og der er fokus på både dyrkning af maden og hvordan man kan bruge den.

Ved siden af Dronning Louises te-hus ligger rosenhaven hvor planterne står snorelige bag små buksbomhække som igen er omringet af snoede stier med hvide småsten.

Der er ingen slinger i valsen her. Alt er tilpasset den oprindelige stil, og skolehave projektet er også tilpasset stedets oprindelige stemning, ved at samlingshuset er en sort bjælkehytte. En æstetisk oplevelse, selv en dag uden blomster og blade på træerne!

Jeg vender tilbage til sommer!