Solbjerg park-kirkegård

Mit første indtryk af Solbjerg park kirkegård, er at her er fred. Ikke kun gravfred, men også ro og fred for os der går tur her. Det er der ikke mange der gør, en regnvåd lørdag.

Kirkegården er ved at blive omlagt til et rekreativt område. Det er dog en meget lang proces som først vil være afsluttet i 2050. Men som et led i omlægningen er der ind til videre blevet lavet 5 ellipse formet rum i det 18 ha store område.

Jeg læste først på wikipedia om de 5 haverum da jeg kom hjem fra min gåtur. Men de er ret vellykket, for det var også dem – som jeg havde fundet mest bemærkelsesværdige ved parkkirkegården. Særligt vandhaven er meget smuk, og det der gør dette anlæg særligt virkningsfuldt er at der løber en lille kanal igennem haven som både starter og slutter uden for ellipsen.

Kirkegården er et oplagt sted at gå venindetur. Her er ikke gode lange stier og allér hvor benene bare kan gøre arbejdet og der ikke er så meget til at afbryder snakken.

Hvis man foretrækker den gå-form som Anna Skyggebjerg…i sin bog kalder ”interval træning” er dette også stedet. De ellipse formede haverum er nemlig indhegnet af høje hække og der er bænke hvor man kan side i fred og fortsætte samtalen.

”…først går vi rundt i Frederiksberg have; vi kalder det for intervaltræning, fordi vi indimellem sætter os på en bænk.” Anna Skyggebjerg fra bogen: ”gå tur – om glæden ved at sætte den ene fod foran den anden.”

Hvis du er alene på tur og vil sidde i ro og fred i et af de lukkede haverum, kan du tage Anna Skyggebjergs bog med. Den kan lånes på e-reolen. Jeg har været meget glad for at læse den og du kan se min anmeldelse her. 

Rigtig god tur.