Den smukkeste allé i København

Lige nu blomstrer kirsebær alléen på Bispebjerg kirkegård. Det har været et meget populært udflugtsmål de sidste 5 års tid, på nær sidste år hvor alléen var lukket pga. Corona. I år har vi heldigvis mulighed for at se den smukke alle igen, dog med de begrænsninger, at alléen er lavet ensrettet og man ikke må gøre ophold. Men den lyserøde blomsterhimmel er alligevel et besøg værd, så her får du en lille intro til adgangsforholdene her i år 2021.

Du kan stadig gå ind ad indgangene ved Frederiksborgvej. Det tager et kvarters tid at gå fra indgangen overfor Grundtvigs kirke og ned til den anden ende af kirkegården. Der er tydelig skiltning hele vejen, med lyserøde skilte. Når du kommer ned til Støvnæs allé, ledes du ud af kirkegården igen for at stå i kø.

Det er ikke i år du kan tage den helt store fotosession med blomstrende baggrund, for det er ikke tilladt at stoppe op. Man må gerne fotografere, men bare ikke gøre holdt. Når du har bevæget dig under ’den lyserøde sky’ leder skiltene dig ud mod udgangene ved Skoleholdervej og Frederiksborgvej.

Jeg gik lige ind lidt over syv her til morgen, men jeg vil gætte på at du skal beregne god tid til at stå i kø, hvis du kommer i weekenden.

Hvis du tager turen til Bispebjerg kirkegård, vil jeg opfordre dig til at bruge lejligheden til at gå lidt mere på opdagelse på det store område, som gemmer på mange fine detaljer. Du kan finde inspiration i mine to indlæg her og her.

Kirkegården er åben mellem 7.00 og 22.00

Du kan eventuelt læse information og se et kort på Københavns Kommunes hjemmeside:  https://www.kk.dk/artikel/bispebjerg-kirkeg%C3%A5rd-i-nordvest