En lille bitte bid af Fjordstien

På min arbejdsplads har vi den tradition at dele gode gå-steder med hinanden. Det var sådan en anbefaling der førte mig til Roskilde fjord hvor jeg havde den skønneste gå-tur en sommer morgen. Det er altid skønt at gå ved vandet, men om sommeren er der bare ikke noget bedre! Så denne tur kan du måske skrive på din liste over udflugtsmål de næste måneder.

Jeg parkerede tæt ved vikingeskibsmuseet og gik ad Fjordstien mod venstre. Roskilde lystbådehavn og området omkring museet, er meget aktivt – ikke mindst om sommeren. Her er meget liv og sommerstemning, så det er en rigtig fin start eller afslutning på turen at nyde området her.

Hvis du har børn med er det værd at lægge mærke til det sted på en bådebro, hvor der er lavet kigge-bassiner. Her kan man betragte dyrelivet på tæt hold i de små bassiner.

Fjordstien går op langs Roskilde fjord, og du skal ikke have gået ret langt før du er væk fra byen. Med fjorden på den ene side og grøn bevoksning  på den anden, har du de bedste rammer for bare at gå-der-ud-ad. Der er god grusstier, så fødderne gør arbejdet på autopilot og du kan bare nyde turen  

Efter et par kilometer kommer du forbi et lille sort bådehus. Hvis du drejer til venstre her, har du muligheden for at få en lille kaffepause i særdeles hyggelige omgivelser. Et par hundrede meter inde på land ligger “Sct. Hans have” og her er den skønneste cafe i et drivhus med rustikke møbler, skind på stolene og kæmpe figneplanter.

Der er så meget stemning både ude og inde fordi drivhusene ligger i en have. Der er bede med sommerblomster, bærbuske og rabarber. Så mere traditionel dansk landsbyhave kan det næsten ikke blive.

Der er både plantesalg og en lille butik knyttet til caféen. I særdeleshed et skønt og charmerende sted, som du skal unde dig selv at opleve.