Bispebjerg hospital

 

I dag vil jeg fortælle dig om et område i København som emmer af nostalgi. Det er Bispebjerg Hospital som dækker et stort område indrammet af Tagensvej, Tuborgvej og Bispebjerg bakke.

Mens jeg skriver dette – maj 2021 – er der anlægsarbejde i gang på det meste af hospitalets område for at gøre de grønne pletter og stier endnu mere attraktive. Så om nogle måneder er der endnu flere gode grunde til at planlægge en gåtur hér.

Jeg holder meget af at gå tur på hospitalsområdet i weekenden. Der er så dejlig roligt og man kan gå rundt på alle de grønne områder, uden at forstyrre nogen. Der er flere anlagte haver at se. Særligt ”den sociale have” er et besøg værd. Det er den, både fordi det er en smukt anlagt have og et helt særligt projekt, som du kan læse mere om her.

I det hele taget er der noget at komme efter, hvis du er have-interesseret. Parken bag ”den sociale have” rummer også mange planter til nydelse og inspiration. Og det er mit indtryk, at der vil komme endnu mere når anlægsarbejdet er færdigt.

Jeg kan ikke skrive om dette store område uden at hive en af mine kæpheste frem: Gå på opdagelse!! Der er mange små stier, veje og grønne pletter, hvor der er fri adgang. De skal bare findes! Selv om jeg jævnligt lægger vejen forbi og gennem hospitalsområdet, fandt jeg noget helt nyt, da jeg gik på opdagelse for et par uger siden:

Majonet-dukker lige til at træde ind i.

Hvis du er arkitektur interesseret er her masser at se på. Hospitalet blev indviet i 1913 og de mange forskellige bygninger vidner om en tid, hvor man gjorde meget ud af detaljerne. Det 35 hektar store område som Bispebjerg Hospital ligger på, er virkelig en god gå-oplevelse med mange flotte kig. Finder du en skøn plet er du velkommen til at dele det på min facebook-side.